Matei Udrea : Rusia e Șvaițer ! O rachetă ucraineană a zburat ieri 650 de kilometri adînc în Rusia și a lovit o bază militară aeriană la Riazan

0
203
Matei Udrea
Matei Udrea

Iar s-a întâmplat: o rachetă (dronă) ucraineană a zburat ieri 650 de kilometri în adâncul teritoriului rusesc, până lângă Riazan, și a lovit o bază militară aeriană de unde rușii trimiteau rachete și drone să atace sistemul energetic și infrastructura civilă din Ucraina.

Numărul victimelor și al pagubelor e controversat, dar are mai puțină importanță.
De fapt, e vorba despre compromiterea totală a reputației armamentului Rusiei. Pentru a doua oară, după 5 decembrie, baze aeriene situate la distanțe uriașe de front sunt lovite fără ca sistemul de radare și apărarea antiaeriană rusească să „miroasă” ceva.
Racheta (drona) a survolat zeci de minte teritoriul Rusiei și nimeni nu și-a dat seama de asta.
Ceea ce se întâmplă acum fusese cumva prevestit de episoadele (foarte puțin cunoscute în România) din 2016-2017, când sistemele radar și bateriile antiaeriene S-300 ale rușilor n-au detectat atacurile lansate de Israel asupra obiectivelor siriene controlate de Guvernul de la Damasc.

La momentul respectiv, în lumea experților militari a fost mare uimire și vâlvă. S-a pus atunci prima oară întrebarea dacă nu cumva armamentul rusesc e deja depășit tehnologic sau pur și simplu nu are calitatea pe care i-o atribuia propaganda de la Moscova.
După atacul de luni asupra bazei Engels, rușii au început să-și mute bombardierele strategice și mai departe, către baze aeriene din Siberia.

Problema este că nici Rusia nu are prea multe baze capabile să găzduiască flota de bombardiere strategice care pot transporta arme nucleare. Două din cele 3 aeroporturi de acest tip au fost lovite deja de Ucraina.

Matei Udrea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.