AcasăAmbasada ChileAmbasada României în Chile / Embajada de Rumanía en Chile

Ambasada României în Chile / Embajada de Rumanía en Chile

-

Marți, 15 februarie, ES dl Floricel Paul Mocanu a avut o întâlnire la Ambasadă cu ambasador Julio Fiol Zuñiga, Directorul General al Direcției Generale Relații Consulare, Ambasador Marisol Pérez, Directoarea Direcției Europa și cu Ambasador Jorge Tagle, Directorul Direcției Relații Multilaterale din Ministerul pentru Relații Externe chilian.
Reuniunea a prilejuit o analiză a subiectelor aflate pe agenda bilaterală, inclusiv participarea unei delegații a Ministerului de Externe de la București condusă de Secretarul de Stat pentru Afaceri Globale și Strategii Diplomatice, Ambasador Cornel Feruță, la ceremoniile din 10 și 11 martie 2022 dedicate investirii în funcție a noului președinte al Republicii Chile și a noului guvern.
A fost remarcată cooperarea în instituții internaționale și sprijinul reciproc acordat pentru candidaturi la poziții în sistemul ONU și în alte structuri cu vocație globală.
A fost, de asemenea, analizat stadiul cooperării în domeniul relațiilor consulare dedicate sprijinirii cetățenilor care trăiesc, muncesc sau vizitează România, respectiv Chile.
Părțile au remarcat nivelul deosebit de ridicat și de pragmatic al cooperării diplomatice bilaterale și și-au exprimat încrederea că acestea se vor dezvolta în cursul anului 2022.

El día martes, 15 de febrero de 2022, el Excmo. Embajador Sr. Floricel Paul Mocanu tuvo una reunión en la sede de la Embajada de Rumania con el Embajador Julio Fiol Zuñiga, Director General de la Dirección General de Asuntos Consulares, la Embajadora Marisol Pérez, Directora de la Dirección de Asuntos de Europa y el Embajador Jorge Tagle, Director de la Dirección de Politica Multilateral del Ministerio de Relaciones Exteriores de Chile.
La reunión brindó la oportunidad de analizar temas de la agenda bilateral, incluyendo la participación de una Delegación del Ministerio de Relaciones Exteriores de Bucarest encabezada por el Secretario de Estado de Asuntos Globales y Estrategias Diplomáticas, SE el Embajador Cornel Feruță, en las ceremonias del 10 y 11 de marzo de 2022 ocasionadas por la Toma de posesión del nuevo Presidente de la República de Chile y del nuevo Gobierno.
Se destacó la cooperación en instituciones internacionales y el apoyo mutuo para candidaturas a puestos en el sistema de la ONU y otras estructuras con vocación global.
También se analizó el estado de la cooperación en el campo de las relaciones consulares dedicadas a apoyar a los ciudadanos que viven, trabajan o visitan Rumania y Chile, respectivamente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Diplomatul ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura