Marea Britanie, Japonia și Italia semnează un tratat pentru dezvoltarea unui avion de generația a VI-a

0
75

Marea Britanie, Italia și Japonia au semnat un tratat internațional pentru programul Global Combat Air Programme (GCAP), care vizează dezvoltarea unui avion de luptă invizibil inovator, cu capacitate supersonică și echipat cu tehnologie de ultimă generație. Tratatul marchează o etapă cheie în continuarea programului Global Combat Air Programme (GCAP). Această aeronavă de luptă, care urmează să efectueze primul zbor până în 2035, își propune să utilizeze tehnologiile de ultimă generație și să devină unul dintre cele mai avansate avioane de luptă din lume.

Urmând să zboare până în 2035, Tempest este conceput ca un avion de vânătoare invizibil de generația a VI-a, dotat cu o serie de sisteme: capacitatea de a opera cu sau fără pilot; de a controla roiuri de drone de atac; de a prezenta un profil radar redus; de a avea sisteme de date inovatoare și de a fi înarmat cu arme de ultimă generație, cum ar fi rachete hipersonice.

Această aeronavă avansată va fi livrată prin intermediul Global Combat Air Programme (GCAP) – un parteneriat între Londra, Roma și Tokyo. De asemenea, avionul stealth supersonic se va mândri cu un radar puternic care poate furniza de 10.000 de ori mai multe date decât sistemele actuale, oferind un avantaj în luptă.

/www.defenseromania.ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.