AcasăAmbasade RomaniaEmbassy of Romania in 🇦🇿 Azerbaijan : Prezentarea scrisorilor de acreditare de...

Embassy of Romania in 🇦🇿 Azerbaijan : Prezentarea scrisorilor de acreditare de către Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Azerbaidjan, E.S. domnul Vasile SOARE

-

La 28 octombrie 2021, domnul Vasile Soare a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Azerbaidjan domnului Ilham Aliyev, președintele acestei țări.

În cadrul întrevederii cu șeful statului azer de după ceremonie, ambasadorul Vasile Soare a prezentat obiectivele mandatului său, punând accent pe necesitatea implementării efective a Parteneriatului Strategic dintre România și Republica Azerbaidjan. A subliniat, în context, că dialogul politic bilateral excelent dintre București și Baku trebuie urmat de o cooperare sectorială practică, în special în domeniile economic, energetic, al transporturilor, conectivității, dar și cultural, al educației ș.a., pe măsura potențialului existent.

A fost abordată, de asemenea, buna colaborare româno-azeră în plan regional și în cadrul organizațiilor internaționale, cooperarea Azerbaidjan-UE și Azerbaidjan-NATO.

Președintele Azerbaidjanului, domnul Ilham Aliyev, a ținut să aprecieze buna cooperare dintre România și Republica Azerbaidjan de-a lungul anilor, a menționat necesitatea impulsionării în continuare a dialogului politic bilateral și realizării unor proiecte concrete în plan economic, energetic și al transporturilor, prin valorificarea la maximum a potențialului și pozițiilor strategice ale celor două țări, situate pe coridorul Marea Caspică-Marea Neagră. A manifestat susținere pentru realizarea mandatului noului ambasador al României, urându-i succes în misiunea diplomatică la Baku.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Diplomatul ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura