Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, reacție în urma acuzațiilor de negare a Holocaustului de la Constanța: Este îngrijorător că în anul 2021 un istoric care ar trebui să cunoască trecutul trivializează chinurile unor compatrioți

0
464

Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, a reacționat în urma acuzațiilor de negare a Holocaustului  și a judecăților antisemite de la Facultatea de Istorie și Științe Politice de la Universitatea Ovidius din Constanța că „este îngrijorător că în anul 2021 un istoric care ar trebui să cunoască trecutul trivializează chinurile unor compatrioți”.

Compatrioți care au pierit în Pogromul de la #Iași, în cel de la #București, care s-au sufocat în ”Trenurile Morții”, care au fost deportați în Transnistria, unde au îndurat condiții inumane”, se arată într-o declarație a ambasadorului israelian David Saranga, postată pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Israelului la București.

În acest sens, diplomatul a adresat o invitație profesorului Valentin Ciorbea să îl însoțească în vizite prin România în comunitățile evreiești care au fost „decimate, torturate de autoritățile române, cât și de semenii lor”.

„Holocaustul din #România rămâne o rană deschisă, vizibilă și astăzi. Îl invit pe Dl Prof. Valentin Ciorbea să mă însoțească în vizite prin țară, în locurile unde comunitățile evreiești au fost decimate, torturate de autoritățile române, cât și de semenii lor. De asemenea, îi extind domnului Ciorbea și invitația de a vizita Yad Vashem, Memorialul Victimelor Holocaustului de la Ierusalim, pentru o cunoaștere aprofundată a suferinței celor 6 milioane de evrei care au murit în Europa pe nedrept.

www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.