AcasăAmbasada SUASUA au rămas fără ambasador în Rusia. John Sullivan a plecat de...

SUA au rămas fără ambasador în Rusia. John Sullivan a plecat de la Moscova și se retrage din serviciul public

-

John Sullivan, ambasadorul care a reprezentat Statele Unite în Rusia în perioada sensibilă în care Vladimir Putin a invadat Ucraina readucând războiul pe continentul european, și-a încheiat mandatul și a plecat de la Moscova, a anunțat duminică Ambasada SUA într-un comunicat. Plecarea lui John Sullivan – un diplomat extrem de experimentat – a fost bruscă și nu a existat niciun indiciu anterior că retragerea sa era iminentă, notează „The Washington Post”.
Sâmbătă, John Sullivan a participat la funeraliile de la Moscova ale lui Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice, despre care a spus că a fost „un om de stat care a schimbat lumea prin viziunea sa asupra coexistenței pașnice și asupra transformării țării sale și a restului lumii”. John Sullivan fusese numit ambasador al SUA în Rusia de către fostul președinte Donald Trump, în decembrie 2019, dar președintele Joe Biden i-a cerut să rămână în funcție.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/sua-au-ramas-fara-ambasador-in-rusia-john-sullivan-a-plecat-de-la-moscova-si-se-retrage-din-serviciul-public-2070787

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Diplomatul ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura