Obiectivele majore ale Institutului Diplomatic Român se axează pe patru direcții:

  • Furnizarea de expertiză în domeniul relaţiilor internaţionale – studii, analize de strategie politică, lucrări de specialitate – pentru Ministerul Afacerilor Externe şi pentru alte instituţii publice sau private din România si străinătate.
  • Organizarea de cursuri de instruire şi perfecţionare profesională pentru membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României în spiritul promovării profesionalismului şi responsabilităţii în misiunea de reprezentare a României în străinătate. Un obiectiv este şi formarea profesională a proaspeţilor angajaţi din toate departamentele Ministerului Afacerilor Externe, precum şi perfecţionarea continuă a altor angajaţi. Totodată, se vor organiza cursuri şi pentru alte categorii de cursanţi – funcţionari internaţionali, publici, personal al ambasadelor acreditate în România şi alte persoane interesate. Cursurile vor acoperi arii diferite de interes: istoria şi teoria relaţiilor internaţionale, evoluţii contemporane în lumea politică, tehnici diplomatice, drept internaţional şi drept european, etichetă şi protocol, studii regionale, etc.
  • Editarea colecţiilor de documente diplomatice şi a memorialisticii diplomatice în colaborare cu Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe.

Reconstituirea Bibliotecii Ministerului Afacerilor Externe în cadrul unui centru de documentare în domeniul relaţiilor internaţionale şi diplomaţiei menit să devină pentru specialiştii din domeniu o sursă de informare de un înalt nivel.

Institutului Diplomatic Român

Institutul Diplomatic Român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.