În Japonia, 68.000 de vârstnici se estimează că vor muri singuri în casă în acest an. Românii de peste 65 de ani care trăiesc în singurătate absolută au ajuns la 1,4 milioane

0
30

Numai în primele trei luni ale acestui an 21.716 oameni au murit singuri în casă, dintre care 80% sunt persoane peste 65 de ani, conform publicației Japan Times, care citează datele oficiale ale Poliției din această țară. Problema vârstnicilor singuri e o problemă care se acutizează și în România.

Japonia se confruntă cu îmbătrânirea rapidă a populației sale, motiv pentru care situația oamenilor care trăiesc și îmbătrânesc singuri a devenit din ce în ce mai importantă pe agenda politicii și este atent monitorizată de instituțiile specializate.

Agenția Națională de Poliție din Japonia preconizează că numărul vârstnicilor care mor în singurătate va ajunge la circa 68.000 la sfârșitul anului. Proiecția se bazează pe statistica deja existentă pe primul trimestru al lui 2024.

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-27138551-japonia-68-000-varstnici-estimeaza-vor-muri-singuri-casa-acest-romanii-peste-65-ani-care-traiesc-singuratate-absoluta-ajuns-1-4-milioane.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.