Finlanda dă voie Ucrainei să folosească armele primite pentru a lovi ținte din Rusia

0
42
Ucraina poate folosi armele furnizate de Finlanda pentru a lovi ținte de pe teritoriul rusesc, au declarat înalți oficiali de la Helsinki, potrivit POLITICO. „Este o bătălie defensivă complet legitimă pe care o duce Ucraina”, a declarat Jukka Kopra, președintele comisiei parlamentare finlandeze pentru apărare.
Ministrul finlandez al Apărării, Antti Kaikkonen, a declarat că țara sa nu a stabilit nicio restricție cu privire la ceea ce poate face Ucraina cu armele pe care le furnizează, a relatat joi postul de televiziune finlandez Yle. El a adăugat că restricțiile au fost impuse în principal de țările care au furnizat Ucrainei sisteme de arme cu rază lungă de acțiune.
„Dacă este necesar, Ucraina ar trebui să lovească și ținte militare din partea Rusiei. Este o bătălie defensivă complet legitimă pe care o duce Ucraina.
Carta ONU permite ca obiectivele militare să fie atacate dincolo de granițele terestre”, a declarat Jukka Kopra, președintele comisiei parlamentare finlandeze pentru apărare.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/finlanda-da-voie-ucrainei-sa-foloseasca-armele-primite-pentru-a-lovi-tinte-din-rusia-2706225

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.