Ministrul afacerilor externe 🇷🇴 Bogdan Aurescu a avut luni, 28 septembrie 2020, o întrevedere cu președintele Uniunii Consulilor Onorifici din România (#UCOR), Andreas Huber, însoțit de ceilalți membri ai Consiliului Director al UCOR.

În cadrul discuțiilor, a fost abordată o serie de aspecte de interes reciproc privind perspectivele de dezvoltare a colaborării dintre MAE și UCOR, pentru a valorifica într-un mod cât mai eficient rolul consulilor onorifici în dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și țările pe care aceștia le reprezintă, cu precădere pe linia diplomației economice și a contactelor inter-umane.

Ministrul Bogdan Aurescu:
🔵 a exprimat deschiderea deplină a MAE pentru intensificarea dialogului cu UCOR, inclusiv în baza Protocolului de colaborare în vigoare dintre MAE și UCOR, cu obiectivul de a sprijini și facilita activitatea desfășurată de consulii onorifici în România.
🔵 a asigurat că, după depășirea actualului context generat de pandemia de #COVID19, MAE are în vedere o implicare mai activă a consulilor onorifici în evenimentele pe care instituția le organizează, în scopul multiplicării oportunităților de interacțiune ale corpului diplomatic și consular al României cu reprezentanții consulari onorifici acreditați în #România.
🔵 a arătat că se va institui la nivelul MAE un punct de contact pentru consulii onorifici pentru asigurarea unui dialog sistematic și eficient.

La rândul său, președintele Andreas Huber a exprimat apreciere pentru deschiderea conducerii MAE față de activitatea consulilor onorifici și a mulțumit pentru sprijinul constant de care UCOR se bucură în acest sens. A asigurat că UCOR depune toate eforturile pentru aprofundarea și extinderea relațiilor de prietenie dintre România și țările reprezentate🤝.

💭 Informații suplimentare:
ℹ️ Uniunea Consulilor Onorifici din România (UCOR) a fost înfiinţată în iunie 2015 ca organizaţie non-guvernamentală, cu scopul de a promova şi a încuraja parteneriatele de specialitate şi proiectele sociale de interes comun pentru consulii onorifici din România.
ℹ️ Președintele UCOR este Andreas Huber, Consul Onorific al Austriei la Sibiu.

Comunicatul de presă poate fi citit aici 👉 https://www.mae.ro/node/53709

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.