Ambassador Reuven Azar – Romania – Israel, a long love story

0
115

Tarile care au pariat pe tehnologie numara astazi cei mai multi unicorni. Un unicorn este o companie a carei cifra de afaceri depaseste un miliard de dolari. Avem în România, la o populatie de 19 milioane, 7 unicorni. In Franta, la 65 de milioane de locuitori, avem 27 de unicorni. Dar în Israel, unde traiesc doar vreo 9 milioane de oameni, sînt aprope 100 de unicorni. Israelul poate da oricui lectii despre economia viitorului pentru ca israelienii sînt cei care o construiesc într-un ritm rapid.

Cum se explica acest miracol ?

Simplu, în Israel s-a înteles ce pot face noile tehnologii. Guvernul, mediul privat si academic s-au strîns laolalta si au creat cadrul în care s-a întîmplat acest miracol : 100 de unicorni la o populatie de 9 milioane de oameni. Am invitat astazi la emisiunea « Noi venim din viitor » omul cel mai potrivit pentru a ne povesti miracolul tehnologic israelian. Reuven Azar a fost numit ambasador al statului Israel în România în august 2022.

L-am întîlnit la Innovation Labs, ecosistemul de startup-uri pus pe picioare la Politehnica din Bucuresti. Reuven Azar se misca repede. A vizitat o gramada de orase din România, este foarte prezent în evenimentele din universul startup-urilor si al tehnologiilor din România si stie foarte bine ce se întîmpla pe piata noastra. Reuven Azar are o îndelunga experienta diplomatica în spate.

A coordonat unitatea Israel – Statele Unite – China la Ministerul Afacerilor Externe, dupa ce a fost consilier pe probleme de Securitate nationala si politica externa la Consiliul National de Securitate si consilier de politica externa la Primului ministru. Intre 2014 si 2018 a fost ambasador al statului Israel la Washington dupa multiple misiuni în Orientul Mijlociu.

Este un om cu experiente extraordinare si un bun cunoscator al ecosistemului de startup-uri si al oportunitatilor uriase pe care noile tehnologii le ofera pe piata. L-am invitat la aceasta emisiune pentru a vedea cum ar putea o tara ca România sa se inspire din povestea de succes a Israelului.

Mai multe despre el si relatia Israel – România puteti afla pe pagina ambasadei statului Israel la Bucuresti la adresa : https://embassies.gov.il/bucharest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.