Alegeri în Spania. Partidul Popular pe primul loc, dar nu ajunge la majoritate cu extrema dreaptă. Sanchez ar putea rămâne la putere

1
159
Spania ar putea avea prima participare de extremă-dreapta la guvernare de la dictatura lui Francisco Franco, sondajele efectuate în ultima săptămână de campanie – şi date publicităţii duminică seara, după închiderea urnelor – arătând că Partidul Popular (PP) de centru-dreapta şi Vox, partidul anti-musulman şi antifeminist, câştigă suficiente locuri în alegerile de duminică pentru a forma o coaliţie, relatează Reuters.
ACTUALIZARE luni, 24 iulie, 02:05 – Premierul socialist spaniol, Pedro Sánchez, care păstrează şansa de a rămâne la putere după ce a limitat câştigul opoziţiei de dreapta, a afirmat duminică seară că dreapta şi extrema dreaptă au fost „înfrânte” la alegerile legislative. „Blocul retrograd al Partidului Popular (dreapta) şi Vox (extremă dreapta) a fost înfrânt”, a declarat el în faţa militanţilor socialişti entuziaşti adunaţi în faţa sediului Partidului Socialist din centrul Madridului.

1 COMENTARIU

  1. In ziua de astazi, este o deosebita tristete pentru cei care inteleg liberalitatea pe care anumite comunitati au incercat sa o construiasca dupa decaderea dictaturii lunii Franco. Prezenta partidului de extrema dreapta in parlament ar putea ameninta ceea ce a fost contruit dupa atatea eforturi, insa este la fel de important ca si comunitatea sa se apere sanatos si cu demnitate. Sper ca poporul sau va castiga aceasta batalie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.